Hoppa över navigation

I tidningen Lyckoslanten som många barn får i skolan står att läsa en artikel om svininfluensa såg jag idag när äldste sonen kom hem från första skoldagen efter influensan.Värsta skräcken tonas ner på KP-manér(man vill ju ta lite ansvar för att det uppväxande släktet inte drabbas av mardrömmar),samtidigt som man vill pekpinnepeka lagom på att vaccinet minsann är bra att ha och att det är en medborgerlig plikt att ta det.

Smittskyddsinstitutets Annika Linde vill göra barn odelat positiva och okritiska till vaccinet genom att tala om att barn minsann inte ska behöva vara sjuka(!),därför ska alla vaccinera sig så man inte smittar andra.I god kollektivistisk anda.Jag tycker mig minnas att man faktiskt kan smitta även om man är vaccinerad,man kan alltså vara smittbärare.Korrigera mig gärna någon om jag har fel.
Och nej,barn ska i en perfekt värld aldrig vara sjuka,tyvärr är inte ett illa dokumenterat vaccin någon garanti för det.
Det finns helt enkelt inga garantier och ingen perfekt värld,säger jag som har ett barn som blev långdraget och ganska svårt sjukt av vanligt,väldokumenterat MPR-vaccin.
Poängen är,vaccin är aldrig någon garanti för någonting.Och poängen med den meningen är inte att man aldrig ska ta vaccin,bara att man aldrig blint ska tro på den som säger att ”everything is aaaalright”.

Det talas också om att dödligheten i influensan är 1 på 200 000 ungefär.
I USA vaccineras ALLA barn under 8 år varenda år mot influensa,står det vidare.Jippi,då måste det ju vara bra.Om man gör det i USA alltså.Självklart.

Undrar om dessa föräldrar ens funderar över vilken skit deras barn injiceras med varenda år.Med tveksam nytta dessutom.
Men,det är klart.Säger myndigheterna att det är bra så måste det ju vara så förstås.Jag utgår ifrån att Annika Linde gärna vill se samma vaccinationsiver här i Sverige.

Jag är så trött på detta cykelhjälmssyndrom som gör att vi tror att vi kan skydda oss mot precis allt.Det är för mig långt värre än influensan.
Nu kommer väl någon bli urförbannad över denna enkla sanning många inte vill höra;det är farligt att leva.
Det är min inställning till livet och den står jag för.
Jag drar till med en konspirationsteori också;jag tror att den massiva propagandan för att alla ska vaccineras är en del i ett slags sociologiskt/medicinskt experiment.Naturligtvis har man då bearbetat folk med lite skräckjournalistik först för att få fram den rätta viljan.

Jag är absolut inte lagd åt det konspiratoriska hållet,men vad fan ska man tro?

Annonser

2 Comments

  1. Angående trygghetssjukan kommer jag osökt att tänka på radiohead – fitter happier..
    ” a pig , in a cage, on antibiotics ”

    Känns snart som det är det vi skall reduceras till 🙂

  2. *haha*,ja,såg ett avsnitt av ”skitiga jobb” med barnen,det var på en köttfarm i USA.Helt som ingenting fick man se djuren injiceras med antibiotika.
    Och så undrar de varför vi blir sårbarare och sjukare och mer trygghetssjuka;-)


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: