Hoppa över navigation

Det var väl någon gång i april det började pratas om den sk svininfluensan första gången.Otäcka bilder av mexikaner med verkningslösa munskydd kablades ut över världen och paniken spred sig.Jag fick väl lite panik själv,jag skulle föda inom några veckor och som alla som varit gravida vet är humöret lite volatilt när man är i det tillståndet.

Vacciner för miljarder beställdes och folket stampade otåligt för sin beskärda dos.Månader innan det ens var aktuellt.Vi uppmanades hålla utkik i tidningarna(försäljningssiffor!)efter meddelanden om när det var dags.
Media och läkemedelsindustrin gnuggade händerna och kliade varandra på ryggen.
Arbetsgivarna ville förstås inte heller ha folk sjukskrivna.Med andra ord,det fanns rejält med ekonomiska intressen som lurade i bakgrunden,diskret men inte osynligt.
Internetapotek,en annars ljusskygg verksamhet,annonserar på helt legitima sidor med sina hostmediciner och handsprit.
Det gäller att få folk att tro att man handhåller en bristvara,i bästa ransoneringsstil.
Hur svårt är det att tillverka etanol egentligen?Kan den öht ta slut?

Nu har vi i vår familj haft skiten,helt vanliga influensasymptom åt det milda hållet.Och det var så totalt antiklimaxartat att jag är tacksam vi vägrade vaccinering.Några av ungarna är fortfarande lite krassliga,men på bättringsvägen.Större delen av många skolklasser är sjuka.
En lokalpolitiker här i stan sade i ett uttalande i lokalblaskan att målet är att ”alla ska erbjudas fullgott skydd”.Visst,hörru.
Det är omöjligt att erbjuda även om man tvångsvaccinerar varenda jäkel i det här landet.

För det första är vaccinet alldeles för sent distribuerat vilket man borde fattat redan i somras.När massvaccineringen av skolbarn började här hade smittan redan börjat spridas.Som alla vet har vaccinet ingen som helst verkan förrän efter ett par veckor.
För det andra lär det innehålla rejäla doser tillsatser av olika slag som inte testats ordentligt,detta för att det ska kunna odlas fram snabbt.

I Norge delas det förresten ut receptfri Tamiflu för 50 nkr förpackningen till den som går till valfritt apotek och övertygar farmaceuten om att man har en anhörig med influensasymptom hemma.Inget läkarutlåtande behövs.Du kan ha en vanlig förkylning och knapra Tamiflu.Eller bara fejka för att du vill ha ett litet lager hemma.
Kom inte och säg att inte världen är fullständigt galen.Heja norrmännen som bidrar till att influensavirus i framtiden kanske blir helt resistenta mot de antivirala medel vi har.Det är dem vi kan tacka om inga medel kommer hjälpa dem som behöver då.

Vi här i väst måste lära oss hantera vår panik.Lära oss att livet är fullt av risker och att allt inte kan vaccineras bort.
Livet är heller inte så mycket att uppskatta om man bäddar in sig för djupt i trygghetsbubblan.
Flera av de jag vet som haft influensan(som ironiskt nog grasserar här i stan sedan några dagar efter massvaccinationerna) tänker iallafall aldrig mer köpa en kvällstidning-något sent påkommet,men bättre sent än aldrig.Enligt mig måste livet innehålla lite fatalism,annars går det inte överhuvudtaget att leva.
Och visst,jag är medveten om att det finns människor som blir svårt sjuka i influensa,men vilket år blir det inte det?
Jag är så dödstrött på vår skräckkultur där så många intressen när sig på allmänhetens skräck för olika saker,så många att vissa människor helt mist förmågan att leva utan skräck för än det ena,än det andra.

Enligt ovan nämnda lokalblaska vårdas i detta nu en person på det lokala sjukhuset för influensakomplikationer.
Och hur många är det ett ”vanligt” år som läggs in av samma skäl?Ut med korten på bordet nu.
Over and out.

Lämna en kommentar