Hoppa över navigation

Min svägerska,själv boende på Södermalm,myntade uttrycket ”mysläckert” för ett par år sedan.Jag har iallafall inte hört det varken förr eller senare.Just Söder verkar vara en kretspunkt för människor som är just mysläckra.
Ann Söderlund tycker jag kan få personifiera det uttrycket,för den som nu undrar exakt vad som avses med det.
Mysläcker är den som är lyckligt lottad nog att få leva ut en speciell lätt bohemisk livsstil där allt är rätt.Kläder,boende,barnens strumpor och läseböckernas genuskorrekthet.En mysläcker förälder har ofta ett intellektuellt yrke och ses ofta sittandes på ett café med laptopen.Kanske är han/hon översättare,frilansare eller något annat som möjliggör att man själv kan styra sina arbetstider och därmed sitta länge på balkongen med latten på morgnarna efter det att man sprungit ner på dagis i pyjamas och lämnat barnen.Ja,jag är lite avis,speciellt på klädsjälvförtroendet.
Vi som inte helt kan leva ut våra mysläckra sidor av olika skäl vare sig det nu är var vi bor eller hur vi arbetar kan väl få vara lite sarkastiska,ni andra kan väl försöka bortse från udden.

Här har vi alltså en människa som hittat en livsstil efter kanske åratal av letande och lever i den fullt ut.Läckra,helrätta vintagekläder som säkert är helt koordinerade i sin färgsprakande påfågelsprakt.Ingen Mimi Bobeck-pajaslook här inte.Helt lagom och rätt.Lättcrazy.
En,förmodar jag,läcker våning på Söder med rätt inredning har människan också.Hon har ett fritt hemarbete som hon tjänar bra på,liksom maken(som sitter på ett café med laptopen i knät).Inget motvilligt löneslaveri här inte.Hon kan gå i pyjamas och lämna barn på dagis,och hör och häpna,INGEN höjer på ögonbrynen för att hon tar på sönerna rosa strumpor!
Inte för att någon gjort det här i småstan heller någon gång,men okej,låt henne glädjas över denna frisinnade oas i öknen.Söder.
Allt är med andra ord ”mysläckert”,detta privilegium att få leva i en tillvaro där allt är rätt nog att platsa i vilken inredningstidning som helst.När laptopen vikts ihop i väskan och dagens latte uppdrucken kan man ju botanisera runt i de läckra butikerna som säljer allt det här som upprätthåller livsstilen.

Javisst unnar jag dem det.Samtidigt kan jag inte annat än fnissa åt att det blir oerhört kul när man kan gissa sig till ganska exakt allt utan att ha läst klart hela artikeln.Det finns en hel marknad för den som är intresserad av att hotta upp sin inredning,kläder,make och sina barn.Allt från köksprylar till barnkläder.Kör på!

Hohoho.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: