Hoppa över navigation

Tidigt i livet blir vi lyckoslavar,vare sig vi vill eller inte.
Någon lär oss att lycklig är lyckad,bästa hämnden är att leva väl(och alla har vi väl en gammal,förevigad plågoande eller två att visa var skåpet ska stå!)och på den vägen fortsätter det.Att en del aldrig blir riktigt nöjda om de så vore Bill Gates och Angelina Jolie i en enda välsvarvad,rik,genial personlighet hade säkert gjort detsamma.
Visa aldrig din eventuella missnöjdhet,ty dina fiender kan använda den emot dig!

Jag vet inte när jag för första gången hörde begreppet ”tänka positivt”.I mina deprimerade tonår blev det ett modebegrepp,en käpphäst för dem som vill hjälpa utan att engagera sig.En sköld för dem som hört talas om begreppet ”energitjuvar” i olika framgångspsykologiska kolumner och böcker och vill skydda sig mot de olyckligas gripande efter halmstrån att hålla sig fast vid när marken gungar,och det utan att behöva känna sig som egoister.
Lyckan ska man skapa själv och lyckas du inte så tänker du inte positivt nog.Kraven på lycka lämnar ute alla som lider av en depressiv personlighet,gör dem misslyckade.
Men,tänkte jag i samma klyschvokabulära anda,ser man några stjärnor där inget mörker någonsin når?
Om solen alltid skiner,uppskattar man ljuset och värmen då eller blir den bara en svettig plåga?
Klart man vill vara kroniskt lycklig,vara glad jämt och slänga spirituella kommentarer omkring sig.Bli älskad och beundrad.Frågan är bara när kravet på ett leende på läpparna blir en börda.

Är problemet att vi inte kan skilja mellan lycka och drägligt liv?Att vi inte fattar att ”lyckopillret” inte gör någon lycklig men ger en möjlighet att dra sig själv över klippkanten för att orka fortsätta när kemin i hjärnan motarbetar allt man gör?

Jag hoppas alla får en stjärnklar natt i veckan så de lär sig uppskatta stjärnorna.Vare sig de är kroniskt lyckliga eller ej.Själv kommer jag alltid att uppskatta de ögonblicken när det här med att leva övergår i lycka tack vare att inget är svart eller vitt.För alltid.

Annonser

One Comment

  1. Hmmm… – Om vad det egentligen är Wi ”behöver” – har Neal Donald Walsch ordat en del om på den här videon

    Dock – ordet ”god” han använder har nog överhuvudtaget engenting med wåra PyramidTänkande MaktElitares djävulska religioners gudDomar (”god”) att göra, troligast…


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: