Hoppa över navigation

Jag visste faktiskt inte att det finns babyparfymer att köpa-men gud,förvånad blir man ju inte längre.Men de finns alltså.Och de säljs främst av den trendiga,spanska varuhuskedjan Zara och vårt eget gamla hederliga,borgerliga köptempel NK.

Man förmodar gärna att de som handlar där tillhör den medvetna,köpstarka storstadseliten,de som lägger ut rejält med pengar på märkeskläder för barn och senaste vagnen,inte sällan har de väl flera olika vagnar för att matcha mammas outfit för dagen.
Och eftersom de ser sig själva som medvetna och köpstarka så kan man ju tro att de fattar att barn och parfym är en meningslös och helt onödig kombination.
Att parfym är onödigt på spädbarn som väl knappast besväras av armsvett och dessutom kan trigga allergier.
Att man kan uppskatta bebisdoften så länge man har den,och inte dränka den i läskig,kräkframkallande artificiell doft.
Men så är det tydligen inte.Och självklart så är det så att den modemedvetna mamman inte kan förknippas med den minsta bajslukt eller sur kräkdoft om bebisen råkar spy upp en munfull på Molosparkisen.

Fram med lilla flaskan ur Skip-Hopväskan.Och hemma sätter de väl upp sådana där ”doftförbättrare” som sprutar kemikalier ut i hemmaluften med inställbara intervaller,den som en datoranimerad reklammamma i ekorrgestalt rekommenderar för att ungar är så jobbiga(för att de luktar?)och för henne blir livet så mycket lättare om en dosa automatiskt sprutar parfym ut i huset så hon slipper ens tänka på det.

Jag suckar trött-igen-och återgår till att med Wettextrasa försöka skrapa bort nytillkomna fläckar av curry och grönsakslasagne från mina i morse nytvättade jeans.
Parfym?Nääe,det finns ändå inget som luktar godare än min bebisdotter Aleidis.Ingen jäkla designerparfym i världen.

Annonser

One Comment

  1. Håler med dig, bebisdoft är ju det underbaraste som finns och inget man vill ta bort med parfym. Själv såg jag bebisparfymen på Zara redan för 8år sedan i Spanien. Det var jättepopulär där, men inte bland mammor utan bland tonårstjejer som tyckte att den luktade fräscht… 😉


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: