Hoppa över navigation

Var på sk utvecklingssamtal med snart sjuåriga dottern idag.Nemas problemas,hon är som jag redan visste orädd och framåt.Vårens första brännbollsmatch hade också spelats på eftermiddagen berättade fröken.
Då passade jag på att fråga om slagträna fortfarande benämns i maskulinum och femininum och ja,de gör det.Tyvärr,tillade fröken,och jo,lärarna säger ifrån numera.Det heter platt och runt slagträ,inget annat.Kan tänka mig att en del pappor(främst) himlar med ögonen och tänker;¨”fan,detta jävla genustjat” och smygoroar sig för att sonen ska förvandlas till bög om han gråter,slår med platta träet eller leker med spisar och dockor när pappa inte ser.

”Tyvärr förs det vidare från generation till generation”,tillade fröken Eva lite uppgivet.Föräldrarna lär alltså ungarna säga kill och tjejträ,av lättja eller på trots,för det dög ju fint när mamma och pappa var små på åttiotalet.Barn är ju sådana,inget att göra en grej av.
Det var mycket som dög då som känns obegripligt i backspegeln!
I det här huset säger vi iallafall platt och runt.För det är ju det de är,platta och runda.Varför krångla till det med värderingar hit och dit?

Annonser

2 Comments

  1. Herr och damcyklar??? Det skulle möjligen inte kunna vara så att man väljer cykel efter behov istället för efter kön? Eller herr och damsovsäckar osv osv.

  2. Jovisst,men inte ens dam-och herrcyklar behöver heta det längre.Kvinnor använder ju oftast byxor numera och skulle lika lätt komma på en herrcykel,även om damcykeln har en mer praktisk konstruktion för vem som helst;-)
    Jag vänder mig emot namnet tjejträ på det som är lättast att träffa med,det insinuerar ju att tjejer är sämre på att träffa.


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: