Hoppa över navigation

Alex Schulman (som verkar vara en riktigt kul typ,ser harmlös och töntig ut fast han inte är det) gör en Hassan via mail.
Minns ni Hassan,ni som är födda pre-1980?
Busringningarna signerade bland annat Fredrik Lindström som gavs ut på CD på nittiotalet under namn som ”Budapeststubbe”?Minns inte vad de andra volymerna hette(williamspäron?),googla vetja.Men det var matrelaterat av någon anledning.

Fast det här är en variant som kanske rent av antyder att Schulman har en släng av social fobi.
Mail lär nämligen vara sociala fobikers favoritsätt att kommunicera på.Busringningar borde inte vara det,om jag lärt mig något om psykologi under 34 år av varierat,ofta inbillat,lidande,eufori och mänskliga reaktioner.
Om Schulman verkligen lider av social fobi vet jag förstås inte.
Men att han är konflikträdd och gärna flydde fältet om han råkade stöta på något av sina hånobjekt från bloggen i verkliga livet,det har han tydligen erkänt.
Okej nu kastar jag sten i glashus(med tanke på att jag tyckte att folk som ringde ner den stackars familjen som fick sitt nummer med i en ICA-reklam ofrivilligt,var nötter),men jag skrattade när jag läste om Steffo Törnqvists cigarrleverans.Okej,det är ju inte heller riktigt samma sak som att bli nerringd stup i kvarten och dessutom inte ens få royalties för att sitta i tv4 och prata om viner,som tack.
Den certifierade livsnjutaren Steffo(som påminner läskigt mycket om en av min mammas gamla pojkvänner) borde väl snarare tacka och ta emot gratisciggisarna.No harm done.

Det är ett urgammalt skämt,det där att beställa pizza,postorderkondomer och taxi till folk som inte bett om det.
Ursprungligen lär det ha uppkommit som ett vad mellan två välbärgade gossar i början av artonhundratalet.
Den ene slog vad om att han kunde få vilken adress som helst i London att bli den mest omtalade och kända i staden på mindre än en vecka.
Vad gjorde han då?Jo,han valde ut en stackars gammal änka som han beställde hem allt man kunde tänkas köpa i en världsstad som London på den tiden,till.Hon förstod inte varför bud knackade på hennes dörr ideligen och gatan var full med kärror.Men det blev sådana trafikstockningar och konflikter att det lär ha uppstått rena upplopp på gatan utanför hennes hus på Berner Street.
Och mycket riktigt,inom en vecka var hennes adress den mest kända i hela stan.
Så nu vet ni det.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: