Hoppa över navigation

I Seinfeldavsnittet ”the Caddy” dyker en gammal väninna till Elaine upp och orsakar kaos.Hon heter Sue Ellen Mishke,men kallas allmänt ”the braless wonder” eftersom hon inte bär behå.
I avsnittet blir hon stämd av Kramer och Jerry för att de råkat få syn på henne komma gåendes längs gatan endast iförd en behå(som hon fått som en fin pik i födelsedagspresent av Elaine) med en kavaj över.
Kramer tappar kontrollen över bilen och kör in i en lyktstolpe.Kramer fruktar att hans golfswing kan ha skadats permanent,varpå han kontaktar sin ständigt stämningslystne advokat Jackie Chiles som vädrar fett skadestånd när han dessutom får veta att Mishke är arvtagare till ett konfektyrföretag.

Kul satir,helt klart.Män som stämmer kvinnor för att de själva tenderar att bete sig som djur och inte kunna kontrollera sina drifter.Men enligt en blogg har det hänt på riktigt.I Sverige.
Jag vet inte om det faktiskt är sant,men jag skrattade till en början.Tillsist fastnar skrattet i halsen,för det blottar(!) en obscenifiering av kvinnokroppen som inte bara sträcker sig till könsorganen,som den gör hos män.Nej,kvinnor ska täcka brösten också,annars kan de få böter för blottning!
En man som anmäler en kvinna som visar brösten har avslöjat sig själv som varande potentiell sexgalning.
Med andra ord,kan man inte hålla bilen på vägen för att man ser ett par bröst så borde man inte heller köra bil.Om mannen i Humlegården inte ville vara med i TV så hade det säkert räckt att säga det och skratta åt saken.Men han nöjde sig inte med det.Kanske för att han tänker för mycket på bröst,vad vet jag.Och nej,det är inte samma sak som om en man skulle gå runt och visa könsorganen.

Kvinnobröst må vara sexualiserade,tyvärr,men de är inga könsorgan.Någon måtta får det vara!
Jag trodde inte att män var okontrollerbara djur,men det kanske de är?

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: