Hoppa över navigation

Otrohet är bra säger en terapeut i SvD idag.Det förvånar mig inte,människor säger så mycket korkade saker hela tiden,oavsett titel.

Jag förvånas dock ständigt(mot bättre vetande) över att så många verkar tro att bra sex är det viktigaste i ett äktenskap eller långvarigt parförhållande.Skitsnack.
Kan man inte vara kamrater,bästa vänner och dra åt samma håll har man inte en chans på längre sikt.Tvåsamhet är inte för alla.Gott så.Då väljer man bort det och ingen blir sårad.Polyamori är ett ärligt,fritt val.Otrohet är däremot alltid ett fegt svek.

Jakten på lycka fortsätter och VAD som definierar lycka finns det ändå inget entydigt svar på.Vi får grubbla vidare.Hälsa?Ja,det bidrar med några ören.Men även smärta och sjukdom kan vara uthärdligt om man finner något slags mål och sammanhang som går bortom den fysiska värken,jag vet.

Kanske är själva defintionen på lycka tron på att vi kan förbättra vår situation hela tiden,hitta nya mål att sikta på.Vad vet jag?Eller så är vi bara så förbannat bortskämda med att allt ska vara ”superduper” i alla lägen att det i sig gör oss olyckliga att inse att ingen Gud sitter i himlen och kastar guldpengar ens åt alla som borde vara snabba nog att roffa åt sig.Vilket återknyter till föregående ämne,otrohet.Inte ska man behöva nöja sig med mindre än superdupersex hela tiden!

Jag tror säkert våra stenåldersförfäder var lyckligare än vi.De kunde inte samla prylar på hög.De insåg att man inte kan få allt hela tiden.Det hade inget värde i deras samhälle.Man jagade,slogs för överlevnaden och ägnade resten av tiden åt umgänge.Fick man ha hälsan var det en bonus.Om några tusen år kanske vi hunnit anpassa oss till det samhälle vi lever i nu,men säkerligen inte det vi kommer leva i då.Vi kommer väl alltid ligga några tusen år efter.Jag lever i totalt fel tidsålder,det är mitt problem.

aleidis

Men om inte det här är någon sorts lycka finns det väl ingen!Yngsta dottern,två timmar gammal.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: